piątek, 20 stycznia 2012

kanapka w kilku odsłonach

Od dziecka była dla nas podstawowym posiłkiem na śniadanie i kolację. Dla większości z nas kanapka to pieczywo z dodatkiem w postaci sera, wędliny i warzywa, jednak współcześnie istnieje praktycznie tyle jej odmian, ilu ludzi ją spożywających.
<p style="margin-bottom: 0cm;">Zazwyczaj <strong>pomysł na kanapki</strong> rodzi się w momencie, gdy zajrzymy do naszej lodówki. Dodatki, jakie w niej znajdziemy decydują o tym, jak będzie wyglądała nasza kanapka oraz co będzie zawierała.Z reguły śniadanie zjadamy w pośpiechu, dlatego nie przywiązujemy jednak zbytnio wagi do tego, jakich dodatków użyjemy do jego przygotowania. Dla wielu z nas błyskawicznie zjedzona <strong><a href="http://www.winiary.pl/swiatkanapek.aspx/8885/kanapki-z-serem-i-lososiem" target="_blank" title="kanapka z serem">kanapka z serem</a></strong> to cały nasz poranny posiłek, jednak są również tacy, dla których pierwszy posiłek jest jak rytuał – starannie przygotowany i spożywany w spokoju i rodzinnej atmosferze.</p>
<p style="margin-bottom: 0cm;"><strong>Kanapki</strong> są doskonałym pomysłem na przekąskę pomiędzy posiłkami, ale także idealnie prezentują się na stołach podczas spotkań rodzinnych, czy jako poczęstunek w trakcie imprez z przyjaciółmi. Są szybkie w przygotowaniu ,a do ich spożycia nie potrzebujemy dodatkowych naczyń czy sztućców.</p>
<p style="margin-bottom: 0cm;">Ogromną popularnością cieszą się tartinki – niewielkich rozmiarów, pięknie udekorowane  <strong><a href="http://www.winiary.pl/przepisy-kulinarne.aspx/73016/kanapeczki-na-impreze" target="_blank" title="kanapeczki na imprezę">kanapeczki na imprezę</a></strong> z wykwintnymi dodatkami  w postaci kawioru, łososia, czy oliwek.</p>
<p style="margin-bottom: 0cm;">Ciekawą odmianą tradycyjnych kanapek są <strong><a href="http://www.winiary.pl/swiatkanapek.aspx" target="_blank" title="grzanki">grzanki</a></strong>. Są to opiekane w tosterze lub opiekaczu kromki chleba, chrupiące i aromatyczne, a  przede wszystkim ciepłe. Doskonale smakują nawet z samym masłem, które pod wpływem ciepła rozpuszcza się delikatnie na powierzchni grzanki. Wielu z nas spożywa je posmarowane konfiturą lub miodem.</p>
<p style="margin-bottom: 0cm;">Wydawać by się mogło,iż tak banalny i prosty w przygotowaniu posiłek to nic nadzwyczajnego. Jednak rzeczywistość pokazuje, iż odrobina wyobraźni może ze zwykłej <strong>kanapki</strong> zrobić oryginalny i niezwykle smaczny posiłek nawet dla najbardziej wybrednych smakoszy.</p>
---
    <p><p><strong>Irena Zobniów</strong><br /><strong><a href="http://irena.zobniow.com/" target="_blank" title="Irena Zobniów">irena.zobniow.com</a></strong></p>
<p><strong><a href="http://irena.zobniow.com/marketing/" target="_blank" title="Marketing internetowy">Marketing internetowy</a></strong></p></p>

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz