środa, 1 lutego 2012

Lazania z nadzieniem sojowo- pomidorowym

<h2>Lazania z nadzieniem sojowo-pomidorowym</h2>
<p>Autorem artykułu jest Arek Czapla</p>
<br />
Pierwotnie był to przepis na "Tradycyjną Lazanie" z mięsem , który kiedyś znalazłem w czasopiśmie "NAJ". A , że mięsa nie jadam to troszkę go zmodyfikowałem zastępując mięso kostką sojowa i wyszła całkiem , całkiem Lazania wegetariańska:)
<p><strong>Pierwotnie był to przepis na "Tradycyjną Lazanie" z mięsem , który kiedyś znalazłem w czasopiśmie "NAJ". A , że mięsa nie jadam to troszkę go zmodyfikowałem zastępując mięso kostką sojowa i wyszła całkiem , całkiem Lazania wegetariańska:)</strong><br /><br />A więc podaje przepis :<br /><br />Składniki<br /><br />paczka kostki sojowej <br />14 płatów lazanii <br />puszka pomidorów<br />cebula <br />5 łyżek koncentratu pomidorowego <br />10-15 dag sera <br />sól, pieprz, bazylia, oregano , tymianek<br />ząbek czosnku <br />oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia<br /><br />Sos:<br /><br />3/4 szklanki mleka sojowego<br />5 łyżek mąki <br />łyżka masła roślinnego<br />gałka muszkatołowa <br /><br />Sposób przygotowania :<br /><br />Kostkę sojową zalej gorącą wodą , po 15 minutach odsącz i zmiel w maszynce<br />Soje podsmaż z posiekaną cebulą i czosnkiem. Pomidory uduś, dodaj soje, przyprawy i koncentrat. Dokładnie wymieszaj. Sos: mleko sojowe zmiksuj z masłem i mąką. Żaroodporne naczynie wysmaruj tłuszczem, wlej porcję sosu i układaj na przemian: płaty surowego makaronu, soje, ser, znów płaty, sos itd. Piecz 30 min w temp. 200°C.<br /><br />Smacznego ! :)<br /><br /><br /><br /></p>
---
    <p><p><strong><a href="http://zdrowieiuroda.blox.pl/" target="_blank">Zdrowie i  uroda</a></strong> - artykuły, porady, ciekawostki<br />Uczysz się języków obcych ? ... zobacz  <strong><a href="http://kursy-jezykowe.nextshop.pl/" target="_blank">kursy językowe</a></strong></p></p>

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz